Perintätoimistot.com — Kun lähettämääsi laskua ei makseta ajoissa.

Etusivu: Perintätoimistot

Krypto-omaisuutta voi antaa myös perintönä

Kryptovaluuttojen ja NFT-sertifikaattien suosion myötä monelle on saattanut herätä kysymys siitä, että miten krypto-omaisuutta pystyy perimään. Kryptojen merkitystä perinnössä ei kannatakaan väheksyä, sillä perunkirjaa laadittaessa on otettava huomioon koko perittävä omaisuus. Seuraavaksi tutustutaankin siihen, miten krypto-omaisuutta annetaan perintönä.
Mitä tapahtuu, kun kryptoihin sijoittanut kuolee?
Monesti kryptoihin sijoittaneet ovat keskimäärin melko nuoria ja tutkimusten mukaan nuoret, 20–30-vuotiaat miehet, ovat niistä erityisen kiinnostuneita. Harva nuori kryptosijoittaja on siis tullut edes ajatelleeksi sitä, että hänkin tulee kuolemaan jossain kohtaa. Kun henkilö kuolee, hänen omaisuutensa periytyy joko hänen testamentissaan määräämille henkilöille tai hänen lähimmäisilleen perintöjärjestyksessä.
Perunkirja on asiakirja, johon merkitään kaikki tärkeät tiedot kuolinpesän omaisuuden arvosta osakkaisiin ja heidän yhteystietoihinsa. Se luodaan kuitenkin vasta henkilön kuoleman jälkeen, mutta kryptosijoittaja voi varautua kuolemaansa laatimalla kryptotestamentin.
Kryptotestamentin laatiminen
Jos on sijoittanut kryptoihin ja haluaa vaikuttaa siihen, kuka omaisuuden perii, on laadittava kryptotestamentti. Tämä on tärkeää, sillä muuten verottajalla ja valtiolla ei ole mitään tietoa kryptosijoituksista, sillä ne eivät ole perinteisen omaisuuden tapaan näkyvillä verotiedoissa. Kryptotestamentti ei eroa tavallisesta testamentista kovin paljoa, mutta sen laatimisessa on otettava muutamia asioita huomioon.
Ennen kryptotestamentin laatimista on tärkeää valita sopivat todistajat, jotka ymmärtävät kryptovaluutoista edes hieman. Tällöin he voivat tarvittaessa auttaa jakamaan krypto-omaisuuden kuoleman sattuessa. Todistajan kannattaa kuitenkin olla joku ulkopuolinen, joka ei peri omaisuuttasi suoraan. Tämä voi olla esimerkiksi luotettava ystävä tai muu läheinen, joka ei ole testamentin saaja. Todistaja ei kuitenkaan voi olla esimerkiksi kumppani tai hyvin läheinen sukulainen ja hänen on oltava vähintään 15-vuotias.
Kryptotestamentissa omaisuus jaetaan valikoitujen testamentin saajien kesken, kuten tyypillistä. On kuitenkin väliä, missä testamentattavaa krypto-omaisuutta säilyttää. Omaisuus voi hyvin olla useammassa kryptolompakossa, kunhan kyseessä ovat turvalliset kryptovälittäjät. Turvallisia ja luotettavia säilytyspaikkoja kryptovaluutoille ovat esimerkiksi Northcrypto ja Coinbase. Säilytyspaikaksi ei siis luonnollisesti kannata valita hämärää verkkosivustoa, jonka tarkoitusperistä et voi olla varma. Jos kryptosijoitukset ovat useammassa eri kryptolompakossa, on tärkeää, että säilytystileistä tekee selvän listan. Listan yhteyteen on liitettävä myös tilien salasanat ja muut yksityiset tiedot. Jos käytät two-factor tunnistustapaa, muista ilmoittaa myös puhelimesi ja sähköpostisi salasanat.
Tämä helpottaa huomattavasti myöhempää perinnönjakoa. Kryptotilien arvo voi sekä nousta että laskea, kryptovaluutan kurssin mukaan. Tärkeintä on, että omaisuuteesi pääsee tarvittaessa käsiksi. Tämän tärkeän asiakirjan voi jopa laminoida tai tiedot voi laittaa myös kovalevylle tai muistitikulle.
Kryptotietoiset lakimiehet ovat hyödyksi
Kun laatii testamenttiaan, voi olla erittäin hyvä idea käyttää hyödykseen asiantuntevan henkilön apua. Tässä tilanteessa kuka tahansa taitava juristi, jonka tuntee kryptovaluutat, sopii tehtävään. Hän pystyy nimittäin varmistamaan, että otat kaikki tärkeät asiat huomioon laatiessasi asiakirjoja. Jos ei noudata testamentin muodollisia vaatimuksia, voi nimittäin olla, ettei testamentti ole kelvollinen. Testamentin ulkoasuun ja vaatimuksiin on siis erittäin tärkeää tutustua ennen sen laatimista. Näin kaikki sujuu varmasti odotetulla tavalla.
Perinnönjako tapahtuu muuten hyvin tavalliseen tapaan
Kun kryptotestamentti on laadittu oikealla tavalla, ei perinnönjaossa pitäisi olla mitään haastavaa. Tärkeää on vain säilyttää krypto-omaisuutta turvallisessa paikassa ja ilmoittaa kaikki olennaiset tiedot kryptotilejä varten.
Kryptovaluutan saaminen perintönä voi olla jännittävää, jos henkilö ei muuten olisi investoinut virtuaalivaluuttaan. Kryptosijoittajan kannalta on erittäin tärkeää, että hän pystyy luovuttamaan omaisuutensa eteenpäin silloinkin, kun se ei ole valtion tai pankkien saatavilla.

Tämä esittelysivu mukaan laskettuna sivustolla on julkaistu tähän mennessä yhteensä 84 perintäpalveluita tarjoavan tahon yhteystietoa. Tämän esittelysivun ns. kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta..

Kerro ensimmäisenä kokemuksistasi

Kerro esimerkiksi minkälaisia kokemuksia sinulla on tästä perintätoimistosta.

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa perintätoimiston Krypto-omaisuutta voi antaa myös perintönä esittelysivua sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Tästä sivustosta lyhyesti:
Perintätoimistot.com on riippumaton yrityshakemisto, jossa pyritään listaamaan mahdollisimman kattavasti Suomen alueella toimivien perintätoimistojen yhteystiedot. Niiden palveluita käyttävät tahot voivat halutessaan anonyymisti kommentoida kutakin perintätoimistoa sen esittelysivulla.
Muita perintätoimistoja:
Samanlaisia nettisivuja:
Kommentteja yrityksistä:

© Perintätoimistot.com 2023
Palveluntarjoaja ei vastaa tietojen oikeellisuudesta, joskin pyrkii pitämään tiedot mahdollisimman virheettöminä. Voit halutessasi vinkata muuttuneista tiedoista käyttämällä tätä lomaketta.